Een knaagdier als een rat kan je volop kopzorgen bezorgen. Ze kunnen veel schade aanrichten en zorgen voor overlast in je woning of bedrijf. Ratten kunnen onder andere zorgen voor het verspreiden van ziekten en ook stroomkabels kapot knagen.

Ze kunnen hierdoor zelfs brand in je woning of in je bedrijfspand veroorzaken. Ratten planten zich snel voort en zijn de jongen al snel geslachtsrijp. Hierdoor wordt een kleine rattenplaag vaak snel een ware ramp.

Ongediertebestrijding is dus van groot belang. Het is belangrijk om de ratten buiten je huis en bedrijf te houden.

Preventieplan

Als je last hebt van ratten dan is het natuurlijk belangrijk om de ratten zo snel als mogelijk uit je huis te weren. Het is echter ook goed om een preventieplan te hebben. Zo voorkom je dat de ratten weer terugkomen en een kans krijgen om een grote plaag te vormen. Je kunt met een ongediertebestrijder een preventieplan opzetten. Ook kun je de ongediertebestrijder regelmatig langs laten komen om mogelijke sporen van ratten of andere ongedierte op te sporten en te bestrijden.

Zelf de ratten bestrijden?

Natuurlijk kun je de bestrijding ook zelf gaan doen. Je kunt rattengif of rattendoosjes kopen om ze zelf te bestrijden. Mocht dit niet de oplossing geven waar je naar op zoek bent dan kun je een ongediertebestrijder inschakelen om de klus alsnog te klaren.