Roep om Rechtvaardigheid

Boek nu al je groepsbezoek met gids! 
Roep om Rechtvaardigheid. Kunst en Rechtspraak in de Bourgondische Nederlanden is naast de openingstentoonstelling van Museum Hof van Busleyden ook het sluitstuk van het stadsfestival OP.RECHT.MECHELEN. Een gids neemt je mee doorheen de drie thema’s van deze internationale tentoonstelling met topwerken uit binnen –en buitenland.

23/03/2018 tot 24/06/2018
Bourgondisch Stadspaleis, Hof van Busleyden
Voorjaar 2018
Expo
Er is al heel wat transpiratie aan te pas gekomen en er zal nóg een hoop zweet vloeien, maar in 2018 gooit het Bourgondisch stadspaleis Hof van Busleyden – gerenoveerd en al – de deuren weer open. Het begint dan aan een nieuw leven als stadsmuseum van Mechelen, mét een dubbele opdracht. Enerzijds zal worden ingezoomd op de geschiedenis van Mechelen als Europese hoofdstad in de Bourgondische periode. Anderzijds wordt die rijke geschiedenis in relatie gebracht met de stad die Mechelen vandaag is.

Naar aanleiding van het stadsfestival zal het museum onderdak bieden aan de waardevolle tentoonstelling Roep om Rechtvaardigheid. Kunst en Rechtspraak in de Bourgondische Nederlanden. Het is tegelijk de openingstentoonstelling voor het museum én het sluitstuk van het stadsfestival OP.RECHT.MECHELEN. De voormalige woning van Hiëronymus van Busleyden – humanist, kunstverzamelaar en vriend van Erasmus – is de plek bij uitstek om de fascinerende verhouding tussen kunst en rechtspraak in de kunst uit de vijftiende, zestiende en zeventiende eeuw onder de loep te nemen. En zo haar relevantie voor onze moderne tijd te ontsluieren.
 

ORGANISATIE
OP.RECHT.MECHELEN., Musea & Erfgoed en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen
 
CURATOREN
Samuel Mareel
Manfred Sellink
Elsje Janssen

WANNEER
23/3/2018 tot 24/6/2018

WAAR
Bourgondisch stadspaleis
Hof van Busleyden